Izleti u prirodi

Trekking
Jednodnevni izlet: 4 sata

7:00

40 minuta autom od Zadra Treking Krupa - Rijeka Krupa izvire pod južnim obroncima planine Velebit i na svom putu do rijeke Zrmanje oblikuje čak 19 slapova. Najviši slap je visok 13 metara. Ova skrovita i samozatajna rijeka jedan je od najljepših pritoka veličanstvene rijeke Zrmanje.

sezona od 01.04. do 01.10. (izleti na upit)

min 3 - max 16 osoba

veće grupe na upit

Krupa

Krupa se nalazi na južnim obroncima Velebita i najveća je pritoka rijeke Zrmanje.

44°11'29.0"N 15°53'13.7"E

javni prijevoz

O izletu

Izlet započinje u mjestu Golubići koje se smjestilo tik uz rijeku Krupu, a broji tek 30ak stanovnika. Put se nastavlja prema Kudinom mostu koji priča jednu od najljepših ljubavnih legendi, a nakon što ju čujete, moći ćete se okrijepiti na kratkoj piknik pauzi. U povratku ćemo posjetiti stari manastir koji svjedoči bogatoj kulturnoj baštini ovih prostora. Izlet traje 3h sata i završava u mjestu s kojeg smo krenuli, Golubićima. Na izlet mogu ići djeca starija od 10 godina. Ukoliko želite organizirani ručak potrebno je naglasiti za vrijeme rezervacije.

O rijeci Krupi

Rijeka Krupa izvire pod južnim obroncima Velebita i na svom putu do rijeke Zrmanje oblikuje čak 19 slapova. Najviši slap je visok 13 metara stoga ne čudi što je lokalno stanovništvo rijeku koristilo za pokretanje mlinova i navodnjavanje vrtova. Ova skrovita i samozatajna rijeka jedan je od najljepših pritoka veličanstvene Zrmanje i savršeno mjesto za sve ljubitelje trekkinga.

Oprema

Za ovaj izlet preporuča se kvalitetna obuća (tenisice ili gojzerice), pitka voda, zaštitna krema za sunčanje i pokrivalo za glavu (kapa, šešir, marama).


Cijene

  • Cijena izleta: 200 kn

Cijena uključuje

  • Vodič
  • Potrebna oprema
  • Osnovno osiguranje

Cijena ne uključuje:

  • Transfer do starta
  • Ručak
Ok!
Molimo upišite datum
Ok!
Molimo upišite datum
Ok!
Molimo upišite ime i prezime
Ok!
Molimo upišite Vaš email
Ok!
Molimo upišite državu
Ok!
Molimo upišite Vašu poruku

Molimo Vas da potvrdite postavke privatnosti
Slažem se sa uvjetima korištenja i dajem dopuštenje za korištenje i pohranu osobnih podataka za:

Molimo dopustite da Vas povratno kontaktiramo