Ljubav prema prirodi, pustolovini i aktivnom odmoru te dugogodišnji rad s ljudima na rijeci rezultirali su pokretanjem agencije Terraktiv, specijalizirane za turistički avanturizam. Naša misija je prenijeti doživljaj, iskustva i strast susreta s prirodom svakom putniku željnom pustolovine. Prilikom jednodnevnih izleta susrest ćete se s najskrivenijim i naposebnijim dijelovima naše zemlje pod vodstvom sigurne ruke iskusnih licenciranih vodiča. Svoj glavni izlet smjestili smo na biser kontinentalne Hrvatske, rijeku Mrežnicu, koju ćete ugledati u punom sjaju tek kada svladate sve njene slapove pomoću kajaka i rafta. Pred vas smo postavili i veće izazove: zipline, skok padobranom, let balonom, bicikliranje, treking ,paintball, windsurf i jedrenje stoga će i adrenalinski ovisnici zadovoljiti svoje apetite.

Osjetite prirodu u sebi i živite avanturu s Terraktiv timom.

Dario Olrom
Dario Olrom - glavni vodič na Mrežnici, The Eko-Warrior

Dario Olrom je rođen i odrastao na obalama četiriju prekrasnih riječnih tokova kroz Karlovac. Iz tog razloga se može reći da voda teče kroz njegove vene. Od najranijih godina je kanuirao, kajakao, rafting (veslanje) ili ribolov, uglavnom na rijeci Mrežnici, gdje je proveo većinu ljetnih dana. 2017. pridružio se ekološkoj skupini za očuvanje rijeka na području Balkana, u kojoj je još uvijek aktivan. Njegovo znanje i ljubav prema ribljim vrstama poboljšana je od kada je počeo raditi kao vodič u jedinstvenom slatkovodnom akvariju u Hrvatskoj. Izlet s njim je više od avanture. To je iskustvo raznolikosti lokalne povijesti, tradicije, a iznad svega - prirode i važnosti njezina očuvanja.

Martin Bolšec
Martin Bolšec - HGSS-ovac, The Weekend Guide

Bok! Moje ime je Martin, kampirao sam prije nego sam mogao hodati!
Priroda me je inspirirala i pomogla da postanem samodostatan.
Od djetinjstva sam bio član planinarskog društva i kasnije postao 1. kategorija licencirani vodič i član vodiča Hrvatske planinarske zajednice - HPS
Proveo sam mnogo godišnjih doba kao vodič za kajak i rafting na rijeci Zrmanji i Mrežnici.
Što je dovelo do dobivanja licence tehničara Swiftwater i spašavanja od poplava.
Ako želite učiniti sve što uključuje aktivnosti na otvorenom, ja sam vaš čovjek!

Josip Stolarik
Josip Stolarik - profesionalni vozač, The Driver

Josip je profesionalni vozač i zaljubljenik u prirodu. Upravo on je prenio ljubav prema prirodi i aktivnostima u prirodi na svog sina Matiju. Tijekom zime radi kao vozač za Uber i Taxify, tijekom ljeta vozi za Terraktiv. Josip je jako iskusan vozač, još tijekom Domovinskog rata u Hrvatskoj vojsci služio je kao vozač vozila za hitnu pomoć. Osim što dobro vozi, Josip je umjetnička duša te je vrlo vješt u izradi različitih predmeta od kože i drva. U svakom slučaju, s Josipom ste u sigurnim rukama.

Duško Sušić
Duško Sušić - profesionalni vozač, The Ghost

Profesionalni vozač, ljubitelj prirode,trener berača ljekovitog bilja, član HPD Zrin Petrinja, član izvidjačkog odreda Kupa Petrinja.
Hobi- branje ljekovitog bilja za čaj, izrada tradicionalnih ljekovitih  melema, izrada suvenira i nakita od recikliranog drveta borovice(juniperus comunis), lutanja prirodom,očuvanje okoliša.

 

Matija Stolarik
Matija Stolarik - profesionalni outdoor vodič, The Boss

Matija je osnovao Terraktiv 2012, nakon 10 godina kao profesionalni vodič i vođa putovanja, prvenstveno za kajak i rafting, te za planinarenje i biciklizam. Njegovo zanimanje za veslanje razvijeno je još u mladosti kada je nastupao kao član veslačkog kluba na međunarodnim natjecanjima u svim disciplinama. On je spojio ljubav prema veslanju i prirodi i postao licenciran kao profesionalni vodič. Naučio je kako preživjeti u prirodi i tako pružiti bolju brigu za goste i prenijeti im korisne informacije za sigurnost na otvorenom. Terraktiv se pojavio nakon dugogodišnjeg iskustva Matija u aktivnostima na otvorenom i upoznavanja potreba i želja gostiju. Matija je oživio svoju viziju i prvotno je počeo kao neovisna profesionalna organizacija za izlete na otvorenom. Terraktiv blog je projekt 2017. godine koji nastoji približiti hrvatsku prirodnu ljepotu potencijalnim gostima i članovima Terraktiv-a sa što više korisnih informacija o otvorenom, sportu u prirodi, informacijama o opremi potrebnoj za aktivnosti na otvorenom i preporukama za druge aktivnosti tijekom njihovog boravka. u Hrvatskoj. S obzirom na iskustvo grafičkog dizajnera i web developera, u hladnim zimskim danima iskoristio ga je kako bi stvorio Terraktiv blog koji nudi otvoren prozor ljepoti prirode i suživot s njim tijekom cijele godine.

Diana Di
Diana Di - marketing i PR, The Huntress

Diana je upoznala Matiju 2016. godine, bila je klasična gradska djevojka koja je radila kao voditeljica marketinga i odnosa s javnošću u stomatološkoj klinici. Jedina aktivnost na otvorenom za nju bila je odbojka na pijesku. Budući da su uskoro razvili vezu, Diana se sama potiče na učenje osnovnih vještina i otkrivanje čari prirode. Diana je vrlo dobar subjekt za testiranje novih izleta i izleta kao predstavnika osnovnih ljudi. Otkrivanje prirode dopustilo joj je da se bolje upozna i pobijedi nepotrebne strahove. Nakon 3 godine provedene u Terraktivu, Diana je danas zaljubljenica u prirodu i lovkinja. Diana je oduševljena svojom uključenošću u Terraktiv blog projekt jer ovdje njezino iskustvo i znanje iz marketinga kao PR-a dolaze do izražaja kako bi pomogli u ostvarivanju Matijine vizije za Terraktiv.